Verwarmen met gas

Gashaarden

Rommelaere biedt een ruime keuze in gashaarden, voor ieders wens en budget.

Met gas creëer je snel en gemakkelijk een gezellig sfeer, met één druk op de knop een brandende haard.

Gashaarden

Inbouw of vrijstaand

Een gashaard is er voor ieder interieur. Kies je voor modern, of is klassiek meer jouw ding? Voor iedere smaak en voor iedere woning kunnen wij bij Rommelaere de juiste gashaard vinden.

Wil je een haard als extra verwarmingselement in jouw woning? Dan kies je best voor een cassette gashaard.
Is de gashaard een eyecatcher of wil je deze enkel voor de gezelligheid van de vlammen? Dan kan je opteren voor een ‘sierhaard’.

Wanneer je kiest voor gas, dan kies je vooral voor het gemak.

MEER OVER GASHAARDEN>

 

Gashaard met hoek - Haarden Rommelaere - Roeselare

Inbouw

Volledig op maat

Inbouwhaarden worden volledig op maat van jouw interieur gekozen en geplaatst. De mogelijkheden zijn uitgebreid, net als de stijlen.

Gashaard cassette - Rommelaere

Inzet

Eenvoudige plaatsing

Kiest je voor een inzethaard, dan is de plaatsing eenvoudiger, ook wanneer er geen schoorsteen aanwezig is.

Gashaard - inbouw - langwerpig - Rommelaere

Uitvoeringen

Ruime keus

Je kan opteren voor een klassieke gaskachel maar er zijn ook hoekhaarden, doorkijk-haarden, langwerpige haarden zowel verticaal als horizontaal … 

Cosyflame gashaarden
Haarden Barbas Bellfires - Haarden Rommelaere - West-Vlaanderen
Haarden Kalfire - Haarden Rommelaere - West-Vlaanderen

Samen vinden we jouw haard

Inbouw gashaarden

Een inbouwhaard gaat volledig op in jouw interieur. Uiteraard kan deze een eyecatcher zijn wanneer je kiest voor een in het oogspringend model. Eender welke keuze je maakt, de gezelligheid die je creëert met een inbouw gashaard is ongeëvenaard, en dit met één druk op de knop. En dit gemak gaat op vandaag gepaard met het beeld van een echt haardvuur. 

De voordelen van een gashaard

Met een gashaard heb je het grootste comfort en gebruiksgemak. Met één druk op de knop heb je een extra warmtebron in huis. Daarnaast biedt een gashaard ook een hoog rendement en loop je nooit het risico zonder brandstof te vallen wanneer je een gasleiding in huis hebt. Uiteraard kan een gashaard ook aangesloten worden op een gastank of werken met gasflessen. Ook de veiligheid is een groot voordeel bij een gashaard. Je komt nooit in contact met het vuur en zo is er ook geen verbrandingsgevaar. 

Voor iedere stijl

Modern of klassiek, hoekhaard of doorkijkhaard, op vloerhoogte, kniehoogte of nog hoger? Het kan met een inbouwhaard. De mogelijkheden zijn zeer uiteenlopend. Wij, bij Haarden Rommelaere zoeken samen met jou naar de beste keus, passend bij jouw stijl en jouw budget. Bij een gashaard kan je ook het soort vuur kiezen. Kies je voor 1 brander of ga je toch voor 2 branders die op koude winteravonden een nog intensere warmte geven.

Hoog rendement

Een gashaard kent een nog hoger rendement dan een houthaard. Alle warmte die wordt geproduceerd, wordt gebruikt voor het verwarmen van de ruimte waar de kachel zich bevindt.

Inbouw of inzet?

Het belangrijkste verschil tussen een gashaard inzet en een gashaard inbouw zit in de manier waarop ze in een ruimte worden geïnstalleerd. Een inzethaard is ontworpen om in een bestaande opening geplaatst te worden en maakt gebruik van de bestaande schoorsteen of rookgasafvoer. Dit type haard wordt vaak geplaatst ter vervanging van een oude open haard om het warmteverlies te verminderen en het rendement te verhogen. 
Een inbouwgashaard wordt volledig in de muur of in een speciaal ontworpen haardombouw geplaatst. Deze modellen zijn niet afhankelijk van bestaande haardopeningen en afvoermogelijkheden. Inbouw gashaarden bieden meer mogelijkheden naar ontwerp en kunnen op verschillende hoogtes en locaties in een ruimte geplaatst worden.
Over het algemeen hangt de keuze tussen een gashaard inzet of inbouw af van de bestaande situatie en de gewenste esthetiek. Een inzet is handig als je een bestaande open haard wilt upgraden, terwijl een inbouwhaard meer flexibiliteit biedt bij het creëren van een nieuwe vuurplaats in je huis.

Ook zonder schoorsteen mogelijk

Een gashaard kan ook geplaatst worden in woningen zonder schoorsteen. In dit geval werken we met een gesloten verbrandingssysteem waarbij de zuurstof uit de buitenpijp wordt gehaald. De rookgassen worden afgevoerd via de binnenpijp. De pijp kan via de schoorsteen lopen maar is dit niet mogelijk, dan kan de gashaard ook werken met een pijp in de gevel van jouw woning.

Weinig onderhoud

Als eigenaar heb je weinig onderhoud aan jouw gashaard. Uiteraard dient de ruit gereinigd te worden wanneer nodig, en de batterij tijdig te vervangen. Wanneer je werkt met een beluchtingskanaal dan moet dit uiteraard altijd vrij zijn. dit dient dus ook af en toe gecontroleerd te worden. We raden wel een jaarlijkse controle aan en uiteraard zijn wij hiervoor jouw partner. Zo voorkom je mogelijke storingen en ben je zeker dat alles steeds naar behoren werkt.

Gas en het milieu?

Gas is inderdaad niet milieuvriendelijk, daar kunnen we niet onderuit. Gashaarden stoten weinig schadelijke stoffen uit maar gas is een fossiele brandstof en het vergaren ervan is natuurlijk uitputtelijk. Huizen worden ‘gasloos’ maar deze transitie zal nog vele jaren duren. Er wordt gewerkt aan alternatieven om ‘het vuur brandende te houden’ maar voorlopig blijven gashaarden een aangewezen methode.