Verwarmen met hout

Houthaarden

Rommelaere biedt een ruime keuze in houthaarden, voor ieders wens en budget.

Met hout creëer je gezelligheid in een mum van tijd. Een natuurlijke warmte met echte vlammen.

Houthaarden

Open haard, houtkachel of inbouw

Houthaarden bieden snel een echte warmte. Met weinig hout maak je het binnen op korte tijd aangenaam en gezellig. dit geldt zeker voor inbouwhaarden en houtkachels. Open haarden gaan de warmte sneller verspreiden maar worden ook minder warm.

Een inbouwhaard of houtcassette wordt warmer dan een open haard en gaat de warmte ook verspreiden via een ventilatiesysteem, waar een open haard enkel warmte geeft aan de voorzijde.

MEER OVER HOUTHAARDEN >

 

Houthaard - open haard - inbouw - Haarden Rommelaere

Inbouw

Volledig op maat

Inbouwhaarden worden volledig op maat van uw interieur gekozen en geplaatst. De mogelijkheden zijn uitgebreid, net als de stijlen.

Houthaard - vrijstaand - Haarden Rommelaere

Houtkachels

Eenvoudige plaatsing

Kiest u voor een houtkachel, dan is de plaatsing eenvoudig, zeker wanneer er reeds een rookkanaal aanwezig is. Is dit er nog niet? Dan zoeken we samen voor u naar de beste oplossing.

Houthaard - twee zijden - Haarden Rommelaere

Uitvoeringen

Ruime keus

U kan opteren voor een klassieke houthaard maar er zijn ook hoekhaarden, doorkijkhaarden, langwerpige haarden zowel verticaal als horizontaal … 

Samen vinden we uw haard

Inbouw houthaarden

Een inbouwhaard gaat volledig op in uw interieur. Uiteraard kan deze een eyecatcher zijn wanneer u kiest voor een in het oogspringend model. Eender welke keuze u maakt, de gezelligheid die u creëert met een inbouw houthaard is ongeëvenaard. Een kampvuurgevoel in uw woning.

De voordelen van een inbouw houthaard

Op vandaag zijn inbouwhaarden de vervangers van open haarden. Een inbouwhaard is veiliger omdat het vuur wordt afgeschermd door glas. Daarnaast gaan inbouwhaarden ook minder rook  en geur afgeven en hebben inbouwhaarden een effectievere verbranding. Door het ‘gesloten’ zijn wordt een inbouwhaard een stuk warmer dan een open haard en werkt deze dus efficiënter en heeft deze een hoger rendement. Een inbouw houthaard is dus geen open haard.

Altijd met een deur?

De inbouw houthaard is altijd gesloten, maar wanneer u kiest voor een inbouwhaard met liftdeur, kiest u  nog meer voor het open haard gevoel. De liftdeur kan worden open geschoven, omhoog en omlaag, ook tijdens het branden. Zo geniet u van het gelui den de geur van brandend hout. Uiteraard zorgt een open deur voor een lager rendement, maar u wint op het authentieke gevoel.

Voor iedere stijl

Modern of klassiek, hoekhaard of doorkijkhaard, op vloerhoogte, kniehoogte of nog hoger? Het kan met een inbouwhaard. De mogelijkheden zijn zeer uiteenlopend. Wij bij Rommelaere zoeken samen met u naar de beste keus, passend bij uw stijl en uw budget.